Un copil de 7 ani a murit după ce a mâncat mătrăgună. Cum putea fi salvat

Un copil de 7 ani a murit în judeţul Bacău, după ce a mîncat mătrăgună de pe o pajişte, spun medicii.

Plantă otrăvitoare creşte cam peste tot la ţară, iar fructele ei arată că bobiţele de struguri ori ca afinele. Sunt dulci la gust şi asta se pare că l-a făcut şi pe bietul băiat să le consume. A ajuns apoi la spital cînd era deja în comă. Prea tîrziu, că să mai poată fi salvat.

În timp ce părinţii săi erau cu treaba la câmp, băieţelul a ieşit pe o pajişte de lângă casă, împreună cu o sora mai mare cu 3 ani şi un prieten. Au stat mai mult de o ora, iar când s-au întors acasă băiatul a spus că nu se simte bine. Apoi şi-a pierdut cunoştinţă. Speriată, sora lui le-a telefonat părinţilor, care au venit într-un suflet acasă şi l-au dus pe băiat cu maşină la spital.

Medicii au făcut eforturi pentru a-l ţine pe băiat în viaţă, însă după 2 ore a fost declarat decesul. Medicii spun că otravă intrase deja în sângele copilului.

Copilul gustase din fructele otrăvitoare ale unei plante numite mătrăgună. “Are nişte fructe care sunt asemănătoare cu afinele. Gustul lor este iniţial dulce apoi amar iar copiii au aceatsa tentaţie de a mânca aceste fructe”, explică medicul Aurel Ţagă. “Este foarte important în aceste situaţii timpul scurs din momentul ingestiei până la prezentarea în serviciul de ajutor. Se putea provoca vărsătură astfel încât contactul toxicului cu mucoasa să fie tot mai scurt”

Poliţiştii şi cei de la protecţia copilului anchetează cazul, pentru a verifică în ce măsură este cineva responsabil de moartea băieţelului

قالب وردپرس