Un desert lactat din India — se prepară fără coacere și… într-un ambalaj de la ouă!

Burfi-ul cu susan este un desert minunat din gastronomia indiană, care a devenit demult tradițional. Gustul lui este foarte dificil de descris, fiind untos, intens, dulce, dar nu prea dulce, moale, aromat și predominat de notele gustative ale susanului. Cel mai important este faptul că se gătește extrem de ușor: nu trebuie să coaceți nimic! Chiar dacă nu aveți forme speciale, puteți să preparați fără dificultate burfi-ul untos cu susan. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

-100 g de semințe de susan alb;

-180-200 g de unt 82.5%;

-75 g de zahăr pudră;

-100 g de lapte praf (cu orice conținut de grăsime).

MOD DE PREPARARE:

1.Topiți untul într-o crăticioară, după care adăugați semințele de susan. Prăjiți-le până vor deveni aurii. Țineți minte că cu cât semințele de susan vor fi prăjite mai bine, cu atât gustul acestui deliciu indian va fi mai intens și mai interesant.

2.După ce veți termina de prăjit semințele de susan, opriți focul. Lăsați-le să se răcească până la temperatura camerei.

3.Adăugați laptele praf și zahărul pudră. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

4.Apoi luați formele pentru gheață sau formele speciale pentru prepararea bomboanelor și turnați compoziția lactată de susan în ele.

Dacă nu aveți asemenea forme, nu este o problemă: luați o cutie de plastic pentru ouă, spălați-o foarte bine, uscați-o și umpleți-i compartimentele cu compoziția de burfi.

5.Dați formele la congelator pentru minim 60 minute (sau până când bomboanele se vor închega complet). Apoi scoateți bomboanele aromate din ele și savurați-le!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!