Un medic roman figureaza alaturi de Einstein in top 500 de genii ale secolului 21

Un medic roman figureaza alaturi de Einstein in top 500 de genii ale secolului 21 si se numeste Dr. Leon Danaila. Acesta se numara printre cele 5.000 de personalitati importante ale lumii si este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa.

Dr. Leon Danaila a reusit sa scada rata mortalitatii in operatiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator si a fost primul in Romania care a facut operatii pe creier cu laser, relateaza activenews.ro

Dr. Leon Danaila este membru al Academiei Romane, al Academiei de Stiinte Medicale si a altor 21 de academii si societati stiintifice din lume. Clinica de neurochirurgie din Bucuresti exista astazi datorita lui. El are peste 50 de ani de neurochirurgie, ani in care a facut aproximativ 40.000 de operatii. A inceput prin a ajuta oamenii si ulterior, cand a devenit seful sectiei de neurochirurgie vasculara pe care a infiintat-o in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Dr Bagdasar-Arseni, a facut aproximativ 1.000 de operatii pe an.

dr-leon-danaila

„Se spune ca cel mai bun neurochirurg trebuie sa aiba ochi de vultur, maini de femeie si inima de leu. Neurochirurgia vasculara este cea mai grea specialitate din neurochirurgie, si impreuna cu cea cardiaca este cea mai grea din cadrul chirurgiei. Neurochirurgia e un domeniu in care trebuie sa citesti foarte mult, altfel nu ai cum sa faci performanta. Inca de mic citeam pe rupte. In facultate imi spuneau „soarece de biblioteca”, isi aminteste doctorul Danaila.

 Intrebat intr-un interviu redat de suntsanatos.ro, ce il motiveaza si care este crezul ce l-a sustinut in toti acesti ani, profesorul raspunde:

„Fiecare celula umana este sfanta. Credinta mea este ca Dumnezeu, prin mine, ajuta bolnavii pe care ajung sa-i operez. Dumnezeu mi-a dat maini, mi-a dat suflet, mi-a dat judecata si eu trebuie sa le utilizez pentru binele oamenilor. Pentru bolnavi, pentru ei fac totul. Daca te dedici acestei meserii, trebuie sa renunti la foarte multe lucruri. Sa ajuti un bolnav, sa vezi ca a reinviat dupa ce l-ai operat, inseamna una dintre cele mai frumoase satisfactii posibile. Sa redai viata cuiva cred ca este cel mai important lucru de pe lumea asta. Sa salvezi un om, de exemplu sa-l operezi la coloana vertebrala, sa fie paralizat, sa-i scoti tumora si el sa inceapa sa mearga, e una dintre minunile care iti incanta sufletul”.

„Am operat presedinti de state, prim-ministri si ministri din Romania si strainatate, oameni din clasa medie, vagabonzi, boschetari, chiar si criminali. Pentru mine nu conteaza ce statut social sau meserie au, caut doar sa le salvez viata. Zicala mea favorita este „pentru mine toti bolnavii sunt regi”, mai spune doctorul Danaila.

1 Comentariu

  1. Mihaela Molnar

    Foarte frumos și minunat acest medic. De aceea trebuies respectați.

Citeşte şi: