Un mod grozav de albire a rufelor — fără fierbere, fără înălbitor!

Puteți să împrospătați rufele vechi, confecționate din materiale delicate, să scăpați de petele de pe haine, să refaceți aspectul prosoapelor uzate chiar și fără folosirea detergenților și înălbitorilor. Nici măcar nu este necesar să le fierbeți. Puteți să rezolvați ușor această sarcină aparent irealizabilă cu ajutorul unei soluții preparate în condiții casnice. Rezultatul este pur și simplu formidabil. Ingredientele necesare sunt disponibile și sigur există în fiecare casă. Această soluție poate curăța petele de diferite origini.

AVEȚI NEVOIE DE:

-5 litri de apă;

-3 linguri de săpun de rufe;

-2 linguri de sodă calcinată;

-2-3 linguri de amoniac lichid.

MOD DE LUCRU:

Adăugați 3 linguri de săpun de rufe (dat prin răzătoare sau lichid) în 5 litri de apă fierbinte (cu temperatura de minim 80°C‌) și lăsați-l să se dizolve. Apoi adăugați 2 linguri de sodă calcinată și 2-3 linguri de amoniac. Dacă nu există pete persistente pe rufe, puteți să vă limitați la 2 linguri de amoniac. Scufundați rufele în soluția obținută, după care acoperiți vasul cu un capac și puneți-l deoparte până la răcirea completă a soluției.

Peste 3-4 ore scoateți rufele din soluție și transferați-le în mașina de spălat rufe. Spălați-le ca de obicei, adăugând detergent pentru rufe.

Doar priviți cum arată rufele curățate! Lenjeria de corp arată ca nouă, prosoapele nu mai arată uzate, iar petele de grăsime și vopsele de pe haine au dispărut complet.

Spor la treabă!

0 Comentarii

Citeşte şi: