Usi metalice de intrare – Asa iti alegi un produs care iti garanteaza siguranta deplina in casa

Usa de la intrare in case sau in apartamente trebuie fie solida si sa ofere protectie spatiilor interioare dar sa aiba si un design elegant si modern. De aceea, tot mai multe persoane achizitioneaza usi metalice de intrare care ofera atat un nivel inalt de securitate dar pot avea si diverse culori sau decoratiuni. Usile metalice sunt produse atat in strainatate cat si in Romania, oferta fiind foarte variata astfel ca veti gasi un model care sa va placa.

Cum alegi cea mai buna usa metalica
Usi metalice de intrare - Asa iti alegi un produs care iti garanteaza siguranta deplina in casa

Usile produse in Uniunea Europeana trebuie sa fie certificate antiefractie conform normelor europene si legislatiilor nationale.

Usi metalice produse in strainatate

Cele mai ieftine usi metalice de intrare sunt, de regula, produse in China. Aceste usi adesea au o foaie cu rama si nervuri metalice care adesea nu depasesesc 1 mm grosime. Aceaste usi nu ofera un nivel de siguranta foarte mare putand sa rugineasca si sa se deterioreze foarte usor. In plus, nici nivelul de izolare fonica sau termica nu este foarte bun, astfel ca temperaturile vor fi mai scazute pe hol, iar nivelul de zgomot destul de ridicat.

Usi metalice produse in Romania

Majoritate usilor metalice produse in Romania sunt mai solide, avand rama metalica cu nervuri cu o grosime cuprinsa intre 1.5 – 2 mm. Exista si usi mai trainice a caror rame si nervuri au grosimea de 3.5 – 4 mm, dar acestea sunt mult prea grele astfel incat necesita o instalare speciala. Tocul si rama metalica cu nervuri ar trebuie sa fie facute din otel inoxidabil de calitate superioara care apoi se vopseste pentru a oferi o rezistenta mai buna la diferentele de temperatura. Rezistenta usii este data si de calitatea inchizatorii, a balamalelor sau a ramforsarilor folosite.

Izolarea fonica este data de compozitia interioara a usii care trebuie sa fie din spuma poliuretanica, polistiren sau vata minerala bazaltica pentru un grad de izolare mai ridicat.

Finisaje usi metalice

Nu cu mult timp in urma, usile de intrare erau capitonate cu diferite tipuri de materiale sau vopsite in diferite culori. Astazi, usile de intrare au diferite modele, finisaje si decoratiuni astfel incat pot fi considerate elemente decorative ale unei case. Aceste usi au la exterior diferite tipuri de autocolant sau sunt placate cu panouri din MDF, HDF sau CPL. Cele mai moderne usi metalice au placi din MDF furniruit simple sau cu diferite modele. In plus aceste usi pot avea texturi mate sau lucioase in functie de preferinte.

Avantaje usi metalice de intrare

Chiar daca au un pret purin mai ridicat, usile metalice de intrare prezinta mai multe avantaje in comparatie cu cele de lemn:

–    Asigura o mai buna protectie spatiilor interioare
–    Au un design mai elegant, cu decoratiuni si finisaje elegante
–    Ofera o buna izolare termica holurilor de la intrare
–    Asigura un nivel ridicat de izolare fonica
–    Pot fi facute la comanda cu dimensiuni, accesorii combinatii de materiale la alegere

–    Producatorii ofera garantie pentru o perioada mai lunga de timp