Usturoiul distruge germenii. Remedii naturale contra răcelii şi gripei

Remediile naturale contra răcelii şi a gripei sunt foarte populare şi nu e de mirare. Ele uşurează simptomele pe termen scurt şi ne ajută să ne simţim mai bine.

Supa de pui e cunoscută ca remediu de pe vremea bunicii. Ajută la uşurarea simptomelor răcelii şi gripei în mai multe feluri. Astfel, aburii fierbinţi desfundă nasul, zeama înlocuieşte fluidele pierdute, iar lichidul sărat şi fierbinte calmează durerile de gât.

Usturoiul e cunoscut pentru acţiunea sa antibacteriană şi antifungică. Un studiu despre usturoi arată că suplimentele alimentare care îl conţin sunt utile în cambaterea semnelor gripei şi răcelii. Cercetări noi sunt necesare însă pentru a vedea mai exact care sunt efectele.

Echinacea, sub formă de ceai sau suplimente alimentare dă o mână de ajutor sistemului imunitar în lupta contra infecţiilor. Unele studii realizate arată că semnele de boală sunt uşurate preţ de o zi sau două, în timp ce altele pretind că nu are niciun efect. Pentru a apărea efectele este necesar să începoem să luăm suplimentele imediat ce începem să ne simţim rău şi să continuăm timp de şapte-zece zile.

Zincul. Unele studii relevă faptul că mineralul ajută organismul să distrugă virusurile prin faptul că împiedică anumite proteine să fie utilizate de virus pentru a se reproduce. Recomandarea este de a se lua suplimentul timp de cinci zile. FDA nu recomandă utilizarea picăturilor pentru nas cu zinc întrucât acestea afectează mirosul.

Studiile făcute până acum arată că un nivel de 200 de miligrame pe zi de vitamina C în organism îl apără de îmbolnăvire. Însă nu este clar în ce măsură ajută vitamina C după instalarea simptomelor de gripă şi răceală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori