Verificati daca orezul pe care-l cumparati e natural sau din plastic!

In ultimul timp, in supermarket-uri se vinde din ce in ce mai mult orez chinezesc din plastic, care este extrem de periculos pentru sanatate.

Iata cum poti verifica daca orezul pe care il cumperi este bun sau nu.

Testul focului, testul apei si testul zdrobirii

Pentru inceput, se pune o lingura de orez intr-un pahar de apa rece. Daca orezul ramane pe fundul paharului, inseamna ca este orez natural. Daca orezul pluteste, inseamna ca este orez plin cu plastic.

Pentru al doilea test, trebuie sa prinzi cateva boabe de orez cu bricheta. Vei vedea ca daca orezul este din plastic va arde imediat si va mirosi a plastic.

Pentru al treilea test, se zdrobesc cateva boabe de orez, iar daca orezul se transforma intr-o pudra foarte fina, inseamna ca este un orez natural. Daca orezul capata un aspect galbui, inseamna ca are plastic in componenta sa.

O ultima metoda care te poate ajuta sa verifici autenticitatea orezului este sa gatesti putin orez, iar apoi sa il pui intr-o cana si sa il lasi pe masa timp de cateva zile. Daca orezul a mucegait inseamna ca este natural.

Conform specialistilor, orezul din plastic este fabricat din cartofi, rasina sintetica si plastic, acestea fiind substante nocive pentru sanatate.

Consumul regulat al acestui orez poate favoriza aparitia cancerului.

 

2 Comments

  1. Colita Mariana 11/12/2017
  2. Melania Iacob 11/12/2017