Visați la înghețata ideală pentru copilul vostru? Iată ce minunăție delicioasă și sănătoasă iese din doar doua ingrediente

Oare ce mamă nu visează la un desert răcoros pe timp de vară, care să fie savurat din plin de copilul ei? O înghețată care să îi răsfețe papilele gustative – nu doar copilului! – și care să nu atenteze sub nicio formă la sănătatea nimănui?

Ca mare amatoare de dulciuri, ca mamă de fetiță care iubește ciocolata și înghețata, m-am pus pe căutat și am răscolit până am găsit minunea, pe portalul ”Ce se întâmplă, doctore?”.

E cea mai simplă reţetă de îngheţată – fără coloranţi, fără arome sintetice, fără zahăr, fără ouă, fără lapte, fără făină. Se face repede și nu trebuie să fie chef Scărlătescu ca să-ți iasă bună.

Vă spun pe cuvânt de onoare că e extrem de delicioasă și merge pentru toți, de la vegani la carnivori, de la mare la mic, și în plus este foarte adaptabilă. Puteți să folosiți ceea ce aveți prin casă, doar bananele şi un robot de bucătărie sunt de bază. Cireşele, de exemplu, pot fi înlocuite cu orice alt fruct proaspăt sau uscat. Se pot adăuga şi praf de vanilie din baton, nuci, dacă aveţi.

Ce este sigur e că veți mai vrea să o preparați după ce o gustați prima dată și vă asigur că nu veţi simţi lipsa zahărului şi nici a coloranţilor şi aromelor artificiale.

Înghețata cu banane și cireșe

Ingrediente pentru 4 porţii:

-4 banane coapte dar fără puncte negre

-o mână de cireşe, vişine, caise, zmeură sau orice alt fruct de sezon

Mod de preparare:

Se taie feliuţe subţiri bananele şi se pun la congelator. După ce sunt îngheţate, se fac spumă cu ajutorul unui robot de bucătărie vertical. Din fructele proaspete se face un piure, care se va adăuga ca topping la îngheţată.