Vrei să slăbești fără să faci foamea? Migdalele sunt soluția, potrivit unui studiu din SUA

Un pumn de migdale consumate zilnic poate creşte efectul antrenamentelor pentru pierderea în greutate şi poate reduce tensiunea şi durerea după exerxciţii fizice intense.

Dieta de slăbit prin reducerea aportului caloric este printre cele mai populare abordări pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, unele alimente pot fi foarte benefice în cantităţi mici.

Creșterea grăsimilor sănătoase din sânge

De exemplu, migdalele facilitează metabolismul datorită profilului lor nutriţional complex, favorizând reducerea greutăţii prin creşterea grăsimilor sănătoase din sânge.

Citeşte şi:  5 SECRETE pentru a putea să slăbești fără să faci efort fizic

Potrivit noilor rezultate ale unui studiu desfăşurat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Appalachian, Kannapolis, participanţii la cercetare care au consumat doar 57 de grame de migdale zilnic aveau mai multe grăsimi sănătoase în sânge după exerciţiile fizice.

Citeşte şi:  Slăbeşti rapid şi sănătos: Cum funcţionează dieta cu sfeclă roşie

Reducerea inflamației și stresului din organism

Pe lângă schimbarea metabolismului, migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism. Molecula responsabilă pentru acest efect este 12,13-diHOME, care are un efect pozitiv asupra metabolismului.

În grupul celor care au mâncat migdale, nivelul acestei molecule a fost cu 69% mai mare decât în grupul de control.

Citeşte şi:  Adăugate în iaurt, aceste condimente ard grăsimile în timpul somnului şi topesc până la 4 kilograme în 7 zile

La studiu au participat 38 de bărbaţi şi 26 de femei. Experimentul a durat o lună. Jumătate au consumat migdale, iar restul, un baton de cereale cu aceleaşi calorii. Nu au făcut exerciţii fizice în mod regulat, ci doar 150 de minute de mişcare moderată timp de o zi sau 75 de minute în două zile consecutive.

0 Comentarii

Citeşte şi: