Wi-Fi-ul – ucigaşul din casele noastre

Aproape oricine are Wi-Fi în casă, acesta a devenit o comoditate nu mai este un lux, dar acesta pune mai multe probleme de sănătate, mai ales pentru copii, deoarece are un efect negativ asupra creierului și a calității somnului.

Potențialele pericole ale Wi-Fi-ului

Radiațiile non-termale ale frecvențelor emise de undele WiFi perturbă activitatea celulară și mai ales dezvoltarea fătului. Acestea afectează țesuturile aflate în creștere, adică pe lângă fătul nenăscut și copiii împreună cu tinerii, care se află într-un pericol mai mare decât restul populației.

Contribuie la dezvoltarea insomniei

Deasemenea, Wi-Fi-ul are un mare efect asupra calității somnului. Dacă simți că nu poți adormi sau că dormi prost, atunci trebuie să știi că poate fi de la frecvența joasă a telefoanelor mobile cu internetul pornit. Oamenii care sunt expuși la radiații electromagnetice adorm mai greu și sunt neliniștiți, iar privarea de somn produce diverse afecțiuni.

Agită creierul

Wi-Fi-ul agită creierul și nu mai poti fi la fel de atentă, astfel încât activitatea cerebrală este redusă și întâmpini pierderi de memorie sau dificultăți de concentrare.

Neutralizează sperma

Wi-Fi-ul pune în pericol virilitatea bărbaților și expunerea la acesta reduce mișcările spermatozoizilor, producând totodată și modificări ale ADN-ului. În plus, impactul asupra fertilității la femei este unul mare întrucât provoacă malformații congenitale și nașteri premature.

Crește riscul de cancer

Expunerea la radiații electromagnetice crește riscul dezvoltării de tumori maligne.

Cum să te protejezi de radiațiile Wi-Fi

Din fericire, există mereu moduri de a te proteja de pericole, printre care:

  • Evită să pui routerul wireless în bucătărie sau dormitor.
  • Nu ține telefonul în buzunar.
  • Acasă, folosește telefonul cu fir, pentru a diminua radiațiile.
  • Dacă ești însărcinată, nu ține telefonul mobil lângă buric.
  • Asigură-te că ții telefonul departe de pat sau chiar în altă cameră, iar când mergi cu mașina personală, pe scaunul alăturat.
  • Comunică mai mult prin SMS în loc de vorbit la telefon.
  • Nu folosi monitoare de copii wireless, deoarece funcționează pe frecvențe de microunde.
  • Deconectează toate dispozitivele Wi-Fi înainte să te culci.