5 sfaturi simple pentru prevenirea accidentului vascular cerebral

Factorii care afectează sănătatea creierului trebuie înțeleși foarte bine de toată lumea. Dacă creierul nu este îngrijit în mod corespunzător, ar putea duce la mai multe efecte negative, inclusiv accident vascular cerebral. Iată 5 sfaturi pe care le-ați putea urma pentru a preveni accidentul vascular cerebral:
✔️ Fii cu ochii pe tensiunea arterială
Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicilor din India afirmă că tensiunea arterială ridicată este cel mai mare factor care contribuie la riscul de accident vascular cerebral. În mod ideal, ar trebui menținută o tensiune arterială mai mică de 120/80. Acest lucru poate fi realizat prin reducerea aportului de sare din dieta dvs. și evitarea alimentelor cu conținut ridicat de colesterol. Exercițiile fizice regulate vă vor ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale.
✔️ Mențineți-vă IMC (indice masa corporală)
Un alt factor care contribuie la accident vascular cerebral este obezitatea. Este important să mențineți un IMC de 23 sau mai puțin. Activitatea fizică arde calorii și reduce riscul de obezitate, la rândul său, reducând riscul de accident vascular cerebral. Contactați un nutriționist și un antrenor de fitness pentru a vă menține IMC la nivelul necesar.
✔️ Fă mai mult sport
Sportul acționează și ca factor independent în reducerea riscului de accident vascular cerebral. Este esențial să faceți sport la intensitate moderată cel puțin cinci zile pe săptămână. Dacă timpul nu permite sesiuni de antrenament exclusive, folosiți toate oportunitățile pentru activitatea fizică. De exemplu, urcați scările în loc să luați liftul. În mod ideal, asigurați-vă că aveți un anumit nivel de activitate fizică zilnic.

✔️ Atenție la diabet
În timp, nivelurile ridicate de zahăr din sânge cauzează leziuni ale vaselor de sânge. Acest lucru face mai probabilă formarea de cheaguri. Dacă sunteți diabetic, mențineți cu strictețe dieta, exercițiile fizice și medicamentele necesare pentru a vă păstra nivelul de zahăr din sânge în intervalul recomandat. Cel mai bine este să vă consultați medicul și să acționați conform sfatului acestuia.
✔️ Stai departe de țigări
Fumatul accelerează formarea cheagurilor în mai multe moduri. Îți îngroașă sângele și mărește acumularea plăcii în artere. Renunțarea la fumat îți va reduce semnificativ riscul apariției accidentului vascular cerebral.

0 Comentarii

Citeşte şi: