Acesta este un remediu antic, care te ajuta sa lupti impotriva diabetului

Undeva pe Valea Nilului s-a nascut legenda acestei plante, in urma cu aproximativ cinci milenii. Despre ea se spune ca fusese adusa pe pamant de insasi marea zeita Isis, care avea darul nemaivazut de a reda sanatatea si pofta de viata femeilor. Din acest motiv era considerata o planta valoroasa printre nobilele de rang inalt de la curtea faraonului.

Chiar si medicii egipteni pretuiau schinduful, datorita faptului ca era o planta care ii ajuta pe soldati sa se refaca mai usor dupa ranile care le aveau in lupta. Ba mai mult, ii ajuta pe varstnici sa isi metina tinerea si vigoarea.

La noi in tara aceasta creste in zona sud-estica a tarii, in special in judetele Constanta si Braila. In general, se cultiva, insa in unele zone aceasta s-a salbaticit, crescand spontan in special in partile calduroase.

In scopul de a lupta impotriva diabetului de tip II se recomanda o cura de 12 luni infuzie combinata de schinduf, din care se recomanda consumul a 2-3 cani pe zi. Acest tratament se incepe gradat: in prima saptamana se recomanda sa se consume numai o cana pe zi, in cea de-a doua saptamana se poate trece la doua cani pe zi iar in a treia saptamana se pot consuma zilnic trei cani.

Aceasta gradare a tratamentului trebuie corelata cu un control permanent, zilnic, al nivelului de glicemie si cu o indrumare medicala speciala.

Schinduful este un hipoglicemiant puternic in timp, care necesita reducerea gradata a dozelor de insulina. De asemenea, daca se tine si un regim alimentar corect, este posibil ca datorita actiunii schindufului, sa se poata renunta la dozele de insulina injectate zilnic.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!