7 moduri geniale de deschidere a sticlei de vin fără tirbușon!

Se mai întâmplă ca în cel mai nepotrivit moment să nu avem obiectele necesare la îndemână. De exemplu, doriți să deschideți o sticlă de vin, dar nu reușiți să găsiți tirbușonul.

Există multe sfaturi despre cum să procedați în asemenea situație. Un somelier profesionist le-a testat și a demonstrat că unele trucuri nu sunt eficiente. Iată 7 cele mai populare metode de scoatere a dopului din sticlă.

1. FOLOSIȚI UN CÂRLIG TIP ȘURUB ÎN LOCUL TIRBUȘONULUI.

Acest obiect trebuie înfiletat în dop și tras spre sine. Dintre avantajele acestei metode putem să menționăm simplitatea realizării ei. Nu aveți nevoie de instrumente suplimentare. Cel mai important este să găsiți un asemenea obiect prin casă.

2. ȘURUBUL ȘI CLEȘTELE PATENT

Majoritatea oamenilor pot găsi aceste obiecte în propriile lor locuințe. Înfiletați șurubul în dop, după care trageți de el cu cleștele patent. Totul funcționează excelent.

3. CIOCANUL ȘI CUIUL

Principiul de acțiune este similar cu cel al metodei cu șurubul. Trucul respectiv este eficient, deși realizarea lui este mult mai dificilă decât a celui precedent.

4. LOVIREA STICLEI DE PERETE

Din punct de vedere teoretic, metoda trebuie să funcționeze, dar, când a fost pusă în practică, s-a arătat ca ineficientă. Poate trebuia să lovim sticla mai mult timp?

5. SFOARA CU NOD

Mai întâi trebuie să realizați un orificiu în dop. Apoi, folosind șurubelnița și ciocanul, să introduceți o funie înnodată la capăt în el. Putem să includem în avantajele acestei metode posibilitatea de controlare a vitezei de scoatere a dopului. Sticla poate fi deschisă fără stropire.

6. „DEȘURUBAREA” CU CUȚITUL

Înfigeți lama cuțitului în dop, după care „deșurubați-l” din sticlă. Această metodă poate fi numită destul de curată — nu este însoțită de stropi.

7. FOLOSIȚI POMPA

Realizând o gaură în dop, introduceți furtunul pompei în ea. Cu ajutorul presiunii aerului dopul iese ușor din sticlă.

Spor la treabă!