7 părți inutile ale corpului uman, dar care există pentru un motiv

În fiecare moment al vieții noastre, ne supunem unor acțiuni comune, pe care le facem automat, fără să ne gândim la modul în care corpul nostru este structurat.

Există particularități ale corpului uman despre care sigur nu aveai idee că au o denumire și că pot face ceva anume, chiar dacă la o primă vedere, ele par total inutile.

Și totuși, scopul unora dintre acestea este chiar mai important decât ne-am putea imagina, întrucât fie ne asigură echilibrul, așa cum este cazul pentru Hallux, fie ne ajută să ne testăm reflexul nevrotic, așa cum este în cazul glabellei.

Mai mult decât atât, este vorba de trăsături pe care sigur le-am observat la o persoană sau alta, ori poate chiar la noi înșine, dar cărora nu le-am dat importanță, întrucât nu ne-a deranjat cu nimic, dar nici nu ne-a servit la ceva anume.

Însă ceea ce urmează să citești despre aceste părți aparent inutile ale corpului îți va schimba radical părerea, căci îți vei da seama că le-ai subestimat, iar rostul lor este totuși important.

1. Glabella

Categoric nu toată lumea știa că partea de frunte dintre sprâncene se numește glabella. Acest punct este folosit pentru a măsura turgorul cutanat la pacienții suspectați că sunt deshidratați. De asemenea, poți verifica reflexul nevrotic cu ajutorul glabellei. Trebuie doar să atingi locul dintre sprâncene de mai multe ori: dacă începi să clipești, reflexul tău este bun.

2. Tragus (captează sunetele din spate)

Această mică parte a urechii externe joacă un rol foarte important în captarea sunetelor din spate și în a defini sursa sunetelor în general. Reflecția sunetelor la urechea internă face ca frecvențele importante să fie mai puternice și să crească sensibilitatea în ansamblu.

3. Spanul 

Poate că mulți ați auzit despre asta, dar nu toți știți ce este de fapt: degetele pot fi folosite ca instrument de măsurare. În antichitate, această măsură a lungimii a egalat distanța dintre degetul mare și arătător. Lungimea spanului varia de la 7 la 9 cm.

4. Levator labii superioris

Poate că ai observat cum se ridică buza superioară în majoritatea fotografiilui lui Elvis Presley atunci când acesta zâmbește cuceritor. Această particularitate a devenit cu siguranță o marcă înregistrată. Mușchiul are un nume foarte simplu: mușchiul superior al buzei (levator labii superioris). Altfel spus, buza superioară se ridică, aprofundând pliul nasolabial.

5. Frenul 

Aceste falduri mici sunt necesare pentru a susține buza superioară și limba. Datorită frenului, limba se mișcă în direcția dorită, iar mișcările sale sunt limitate. Unii oameni au un frenul atât de scurt, încât abia pot vorbi.

6. Hallux (responsabil pentru echilibru)

Hallux este un alt nume dat pentru degetul mare de la picioare. Datorită acestui fapt, ne păstrăm echilibrul în poziție verticală. Coboară la sol cu fiecare pas pe care-l faci și îți oferă sprijin în proporție de 40% din greutate.

7. Caruncul lacrimal

Această parte a corpului nostru este singura cu adevărat inutilă pe această listă. Cu toate acestea, este interesant să știm ce este o carunculă lacrimală.

De fapt, este un rămășag pe care l-am primit în prezent, ca rezultat al evoluției noastre. Micul detaliu din colțul ochiului este a treia pleoapă creată la vietățile amfibiotice, de care structura umană nu mai are nevoie.

Oamenii au trecut printr-o evoluție impresionantă de-a lungul timpului, iar aceste caracteristici pe care le mai avem încă în prezent sunt o dovadă clară asupra acestui fapt.

Sunt încă lucruri care au rămas nedescoperite despre felul în care omul s-a metamorfozat și a evoluat ca ființă umană, iar aceste mici dovezi prezente încă pe corpul nostru sunt o readucere-aminte a faptului că am parcurs un drum lung și că încă nu ne oprim aici.

قالب وردپرس