8 secrete culinare care te vor face să slăbești mai rapid

Ca să slăbești să să-ți menții apoi greutatea, trebuie să renunți, de multe ori, la mâncarea ta favorită, să diminuezi cantitățile sau chiar să te înfometezi uneori.

Te vei bucura să afli că unele alimente pot fi înlocuite cu varianta lor mai dietetică și nu trebuie să te stresezi prin înfometare sau să-ți numeri fiecare calorie.

1. Șerbet în loc de înghețată

Înghețata comercială este de fapt plină de grăsimi, dar șerbetul și acadelele din fructe înghețate sunt diferite, însă au același gust apreciat. Ele conțin, de asemenea, mult mai puține calorii.

2. Turtă dulce în loc de ciocolată

Din nefericire, ciocolata cu lapte este printre cele mai dăunătoare alimente pentru siluetă, tocmai de aceea, dacă poftești la ceva dulce, ar trebui să optezi pentru turtă dulce în locul ei, care este foarte sănătoasă.

3. Ton în suc prorpiu în loc de ton în ulei

Tonul este un pește incredibil de sănătos, iar conținutul de proteine este asemănător cu al caviarului. Ca aceste proteine să se digere mai bine, ar trebui să alegi tonul în suc propriu, pentru că are mult mai puține grăsimi și mai multe vitamine (A, B12, D, E), amino acizi și alte substanțe sănătoase (iod, potasiu, fier, fosfor).

4. Popcorn în loc de mix din alune

Chiar dacă este greu de crezut, e mai bine să mănânci puțin popcorn decât un mix de alune, care, de cele mai multe ori, sunt prăjite în ulei.

5. Fructe în loc de fursecuri

De obicei, când vrei să iei o gustare te întinzi după ceva dulce, dar secretul este să te abții un pic și să vezi dacă pofta îți trece. A se băga de seamă că fursecurile sunt doar un exces de zahăr de care organismul tău nu are de fapt nevoie. Dacă în locul lor alegi fructele, vei primi necesarul de vitamine și nutrienți mult mai utili.

6. Ovăz în loc de cereale din comerț

Ovăzul natural, servit cu fructe și nuci, este o alternativă mult mai sănătoasă la muesli-ul sau cerealele din comerț, care conțin potențiatori de arome și adaos de zahăr. Din cauza acestor aditivi, variantele comerciale sunt pline de calorii.

7. Cartofi înghețați în loc de cei proaspeți

Ambele tipuri de cartofi sunt aproape identice ca și conținut. Singura diferență este că dacă optezi pentru cei congelați, te vei simți plină pentru mai mult timp. Acest lucru se întâmplă deoarece cartofii congelați au un tip mai sănătos de amidon.

8.  Chipsuri din alte legume și fructe în loc de cartofi

Chipsurile home-made făcute din alte legume și fructe sunt mult mai sănătoase decât cele din cartofi, cumpărate de la magazin, care au fost deja secate de orice vitamine.