A început sezonul prășitului: ustensilele și accesoriile, care ușurează procesul respectiv!

Deseori prășirea grădinii în sezonul grădinăritului se transformă într-o adevărată rutină pentru cei care vor să culeagă măcar puțină recoltă de pe parcelele lor. Este o muncă grea. Îndeplinirea acestei sarcini poate fi ușurată și simplificată cu ajutorul diferitor ustensile și accesorii destinate anume pentru procesul de prășire.

1. COVORAȘELE ȘI GENUNCHIERELE

După cum știți, statul în genunchi pe pământ nu este foarte confortabil. Chiar mai mult, pământul are obiceiul de a murdări îmbrăcămintea și pielea omului. Ca să evitați măcar parțial toate aceste lucruri și, de asemenea, să faceți procesul de lucru în grădină mai confortabil, se recomandă să vă procurați un covoraș pentru genunchi sau un set de genunchiere. Mutarea acestui accesoriu din loc în loc nu va fi deloc obositoare.

2. SCĂUNELUL

În prezent la piață pot fi găsite o sumedenie de scăunele diferite pentru grădinari. Există atât scăunele scunde, destul de simple, cât și altele dotate cu rotițe. O atenție deosebită merită cele dotate cu o plasă mică cu buzunărașe pentru păstrarea diferitor instrumente de grădinărit.

3. FURCULIȚA PENTRU ÎNDEPĂRTAREA BURUIENILOR

Există buruieni, care nu pot fi apucate cu mâinile goale. Unele sunt prea bine înfipte în pământ, iar altele, în plus, sunt acoperite cu spini capabili să cauzeze consecințe neplăcute pentru omul, care încearcă să le smulgă. Toate aceste probleme pot fi soluționate cu ajutorul furculiței speciale pentru îndepărtarea plantelor dăunătoare. Cel mai frecvent sunt suficiente doar 1-2 mișcări.

4. SECERA PENTRU PAVAJ

În curte buruienile nu trebuie îndepărtate numai de pe parcele, ci și din alte locuri, inclusiv greu accesibile pentru metodele tradiționale de prășire. Este vorba, bineînțeles, de spațiile dintre pietrele de pavaj. Puteți să scăpați de buruienile de aici cu ajutorul unei asemenea seceri complexe. Este mult mai ușor de lucrat cu ea decât cu mâinile goale.

5. HIGROMETRUL

Buruienile sustrag de la culturile din grădină nu numai elementele nutritive, ci și umiditatea. De aceea, este important să știți care este gradul de umezeală de pe parcele. Acest parametru poate fi determinat cu ajutorul unui asemenea dispozitiv.

6. MĂNUȘILE DE GRĂDINĂRIT

Indiferent de diversitatea secerilor și sapelor, cel mai probabil, în timpul prășitului oricum veți fi nevoiți să umblați cu mâinile prin pământ. Dacă nu vreți să spălați murdăria uscată pe parcursul câtorva zile, vă recomandăm să folosiți mănușile pentru grădinărit. Sunt deosebit de interesante modelele cu capete de plastic pe degete. Pe lângă aceasta, mănușile respective vă vor proteja mâinile de buruienile țepoase.

7. BRÂUL CU BUZUNARE

Nu se acceptă răspândirea instrumentelor de lucru. De aceea, meșterii și constructorii folosesc brâuri și veste speciale. Lucrările de grădinărit sunt la fel de grele și responsabile. De aceea, nu ar fi excesiv să procurați un asemenea set de buzunare.

8. ROBOTUL-PRĂȘITOR

Este dificil de crezut, dar progresul a ajuns până la punctul, în care oamenii creează adevărați roboți-prășitori. Ce-i drept, eficiența și raționalitatea utilizării unei asemenea „sape de tehnologie înaltă” determină întrebări și îndoieli din partea grădinarilor experimentați.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la grădinărit!