Ce se intampla cu corpul tau cand mananci avocado in fiecare zi?

Avocado este considerat cel mai sanatos fruct si este foarte popular de foarte multe secole. El provine din Mexic cu aproximativ zece mii de ani inainte de Hristos.

Avocado are un conținut bogat de substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele B, K, E și C, sodiu, mangan, fier, magneziu, zinc, calciu și potasiu.Acestea sunt mai bogate in potasiu comparativ cu bananele si au aproximativ 23% din cantitatea zilnica de folati. Folatii reduc riscul de accident vascular si ajuta la intarirea inimii.

Acestea sunt bogate in polifenoli si flavonoizi care ajuta la imbunatatirea metabolismului. Contine glutation care la randul lui incetineste procesul de imbatranire si promoveaza sanatatea inimii.

Avocado este, de asemenea, foarte bogate în fibre, ajuta la mentinerea greutatii ideale,previneindigestia și controlează nivelurile de glucoza. Avocado are, de asemenea, un conținut bogat de acid oleic care blochează riscul de prostată și dezvoltarea celulelor canceroase.

Utilizarea topică a uleiului de avocado gestionează pielea și tratează condițiile de piele, cum ar fi psoriazisul. Este foarte bogat in luteina, care este un antioxidant puternic  care elimina afectiunile vizuale cum ar fi degenerarea maculara sau cataracta.  Includeți în salate sau în smântână sau consumați-l crud cu incredere.