Ce spun durerile de cap pe care le ai despre sănătatea ta

Toată lumea are dureri de cap la un moment dat. De obicei, aceste dureri sunt deranjante, enervante și foarte dureroase. Totuși, durerile de cap trec uneori de la sine și nu ne afectează prea mult. Cu toate acestea, durerile care persistă nu ar trebui ignorate.

Durerile de cap pot spune foarte multe despre sănătatea ta. Vezi ce spune despre starea ta de sănătate:

1. Atunci când avem dureri de cap de cele mai multe ori le ignorăm. În momentul în care ne doare ceva, înseamnă că organismul nostru nu funcționează cum trebuie și este un semnal clar de alarmă.

2. Migrenele sunt cele mai frecvente dureri de cap pe care le poate avea o persoană. La început vei avea o durere suportabilă, dar se va agrava și se va transforma într-o durere acută.

3. Durerile de cap pot fi semne clare ale unei tumori la nivelul creierului sau a unei sângerări craniene. În cazurile rare, venele și arterele tale nu pot fi conectate cum este normal.

4. O durere chinuitoare de cap care începe dintr-odată, se numește „durerea de cap ca de fulger”. În cazul în care această durere îți trece repede este în regulă, însă dacă nu, poate exista o problemă gravă la nivelul capului și poate chiar să existe o sângerare internă.

5. Dacă faci orice efort psihic și imediat a dureri de cap, acest lucru poate indica o tumoare sau anevrism. Vederea încețoșată sau vorbirea care nu se poate desluși sunt alte semnale de alarmă!

6. Durerea la nivelul ochilor este încă o durere foarte serioasă. În cazul în care ochii tăi se înroșesc, atunci s-ar putea să să ai o tumoare sau anevrism. Greața sau voma sunt alte semnale de alarmă a acestei afecțiuni.

7. Dacă ai dureri constante și profunde în zona frunții, în zona tâmplelor sau în zona nasului, atunci s-ar putea să ai o problemă cu sinusurile. Acestă durere este provocată de sinusuri.

8. Durerile grave de cap se întâlnesc și la copii și pot avea mari consecințe asupra sănătății lor pe termen lung. Cea mai frecventă cauză a acestei dureri este cauzată de infecția sinusurilor.

9. Există dureri de cap și în timpul sarcinii pentru că se schimbă nivelul hormonal din organism. Același lucru se întâmplă și în timpul menopauzei și în timpul menstruației.

10. Există și dureri de cap care apar în situația în care există o inflamație în organism. Acestea se numesc dureri de cap cronice și progresive. Bolile sau afecțiunile creierului pot fi cauza lor și pot apărea foarte des.