Cremă cu gust de înghețată (pentru decorarea torturilor și brioșelor)!

Crema preparată după această rețetă este fină, delicioasă și moderat de dulce. Poate fi mâncată chiar și cu lingura, în calitate de desert individual! De asemenea, este foarte stabilă, putând fi utilizată pentru decorarea torturilor și brioșelor.

INGREDIENTE:

-450 g de smântână fermentată min. 10%;

-3 ouă (sau 6-10 gălbenușuri);

linguri cu vârf de făină;

-o lingură de amidon (opțional);

-0-200 g de zahăr (după gust — în funcție de dulceața celorlalte componente ale desertului pregătit);

-360-400 g de unt 72.5%;

-vanilie — după gust (opțional).

Din aceste ingrediente veți obține 910 g de cremă (este suficientă pentru un tort cu 3 blaturi de pandișpan sau pentru un tort „Medovik” cu diametrul de 18 cm și înălțimea de 8-10 cm).

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți smântâna fermentată, zahărul, făina, amidonul și ouăle într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Puneți crăticioara pe foc mic-moderat și, amestecând continuu cu telul, fierbeți crema până va începe să se îngroașe și să formeze cocoloașe.

3.După aceasta continuați să o fierbeți amestecându-o cu mixerul: până va deveni densă și fină, catifelată (de obicei, fierberea cremei durează 10-15 minute).

4.Transferați crema într-un bol curat și uscat. Dacă este preparată corect, ea nu trebuie să se lipească de spatulă.

5.Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Astfel veți evita apariția crustei și condensului. 

6.Lăsați crema să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-o la frigider pentru 5-6 ore (sau peste noapte).

7.Bateți untul moale cu mixerul pe parcursul a circa 5 minute, până va deveni pufos și albicios.

8.Apoi încorporați treptat (în 3-4 porții) crema fiartă în untul bătut, mixând de fiecare dată până la omogenizare. Crema este gata!

9.Folosiți crema pentru ungerea sau decorarea deserturilor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!