Cum puteți să alegeți ananasul copt și dulce: 4 reguli simple, pe care trebuie să le știți!

Această întrebare îi interesează pe toți cei care adoră acest fruct exotic și doresc să-l cumpere în ajunul sărbătorilor, planificând să-i surprindă pe cei dragi. Sincer vorbind, el nu este deloc ieftin. De aceea, „Cum se alege ananasul?” nu este o simplă întrebare, ci o problemă importantă. Există o soluție pentru ea? Desigur. În acest caz cunoștințele sunt salvatoare.

Fructele verzi sunt foarte toxice. Consumarea lor irită cavitatea bucală și gâtul. De asemenea, poate determina sângerări. Ca să vă protejați pe sine, pe apropiații și oaspeții dumneavoastră de consecințele neplăcute, respectați aceste 4 reguli simple și, de asemenea, aflați cum puteți să determinați ananașii să se coacă în condiții casnice. Astfel, să începem. Cum puteți să alegeți ananasul copt și dulce?

CUM PUTEȚI SĂ ALEGEȚI ANANASUL ÎN MAGAZIN: 4 SFATURI

1. MIROSIȚI ANANASUL.

Acesta este primul indiciu din lista de sfaturi pentru alegerea ananasului copt. Fructul copt are o aromă fină și abia perceptibilă. Cel deja alterat se caracterizează printr-un miros strident, iar cel necopt practic nu miroase.

2. VERIFICAȚI-I COADA.

Frunzele ei (dacă s-au păstrat după transportare) trebuie să fie dese și să se separe ușor de bază. Dacă nicio frunzuliță nu se lasă smulsă, indiferent de efortul depus, fructul nu este copt. Frunzele uscate indică faptul că ananasul a început să se strice.

3. PALPAȚI-I COAJA.

În mod ideal ea trebuie să fie foarte moale, dar și elastică. Ananașii verzi sunt tari. Dacă ați observat pete întunecate pe coajă, înseamnă că fructul a început să se strice.

4. LOVIȚI-L CU PALMA.

Ce sunet auziți? Dacă este surd, ananasul este moderat de copt. Iar dacă zgomotul este precum cel de cavitate goală, înseamnă că fructul nu este suculent.

Dar ce ar trebui să faceți dacă un membru al familiei dumneavoastră, neștiind cum se alege corect ananasul, a săvârșit o greșeală și a adus un fruct necopt acasă? Atunci pur și simplu aduceți-l până la starea necesară în condiții casnice.

CUM SE COACE ANANASUL?

Ușor. Ananasul trebuie întors cu coada în jos și lăsat la temperatura camerei. Dacă fructul conține amidon, care se transformă în zahăr, acesta se află anume la baza lui. Întoarcerea cu coada în jos va determina răspândirea zahărului prin tot fructul. Așteptați 2 zile.

Totuși există 2 neajunsuri. În primul rând, când ananasul este cules necopt, el va fi mai puțin gustos, chiar dacă îl veți lăsa să se coacă timp de 2 zile în poziție răsturnată. În al doilea rând, dacă respectați toate regulile din lista indicată mai sus, întotdeauna există riscul să cumpărați un fruct mai puțin gustos… S-ar putea ca el să fie cules verde, iar apoi să se coacă în timpul transportării.

Deși în gastronomie se folosește mai frecvent anume produsul conservat, ananasul proaspăt conține semnificativ mai mulți nutrienți și mai puțin zahăr. Mai citiți încă o dată sfaturile de mai sus și cumpărați ananașii fără griji. Nu uitați să distribuiți aceste informații prietenilor voștri!