Cum puteți să congelați castraveții?

Ca să nu mai cumpărați castraveți proaspeți (îmbibați cu tot felul de chimicale) în timpul iernii, vă recomandăm să-i congelați. Ulterior veți putea să-i adăugați în salate, sosuri și supe reci. Încercați neapărat această metodă de conservare!

INGREDIENTE:

-castraveți proaspeți.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați castraveții și uscați-i cu ajutorul unui prosop curat de bucătărie sau al prosoapelor de hârtie.

2.Îndepărtați-le capetele.

3.Apoi tăiați-i în cubulețe.

4.Transferați castraveții în pungi de plastic, răspândindu-i într-un strat subțire.

5.Îndoiți marginea liberă a fiecărei pungi, ascunzându-o sub stratul de castraveți. Suprapuneți pungile cu castraveți.

6.Dați-le la congelator.

7.În timpul iernii, când veți pregăti un fel de mâncare cu castraveți congelați, nu-i decongelați în prealabil, deoarece devin apoși și nu au niciun gust. Pur și simplu deschideți o pungă și rupeți o bucată din stratul de castraveți (în funcție de cantitatea, de care aveți nevoie).

De exemplu, dacă doriți să pregătiți o salată, mai întâi amestecați celelalte ingrediente și dregeți-le cu sosul potrivit, iar la sfârșit adăugați castraveții. Astfel ei se vor dezgheța în salată, rămânând gustoși și având o culoare frumoasă.

Vă recomandăm să încercați să pregătiți smoothie-uri cu castraveți congelați în timpul iernii: puneți chefirul, castraveții și verdețurile dumneavoastră preferate (mărar, pătrunjel etc.) în vasul de la blender, după care pasați totul până la omogenizare. Veți obține un smoothie delicios și energizant!

Nu vă recomandăm să congelați castraveții întregi, deoarece după decongelare ei devin flasci și își pierd tot gustul.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!