Cum sa cureti rosturile de la gresie si faianta eficient fara a inhala chimicale

Inainte de a spala cu solutii specifice pentru curatarea gresiei si faiantei, toarna pe rosturi apa oxigenata. Las-o putin sa actioneze, sterge zona si vei observa cum toata negreala este indepartata. La final, se curata gresia si faianta cu o periuta de dinti si cu solutie speciala pentru podele. Apoi, mai dati o data cu mopul, pentru intreaga suprafata.Si bicarbonatul de sodiu da rezultate. De fapt, hai sa ne amintim ce ne invatau bunicii ca sa avem dintii mai albi. Sa ne spalam cu bicarbonat de sodiu. De aici si folosirea acestuia la curatarea rosturilor. Fie turnati direct bicarbonatul de sodiu pe rosturi si frecati, fie faceti o pasta groasa din bicarbonat de sodiu si apa fierbinte si folositi la rosturi. De asemenea, de efect este si otetul care pulverizat direct pe rosturi, lasat sa actioneze va indeparta murdaria. Spaland apoi zona bine, veti vedea cum gresia si faianta stralucesc. Merita amintit ca cel care da adevarate rezultate este otetul alb. Are proprietati antifungice, antibacteriene si inalbeste si zona unde este folosit. Otetul alb indeparteaza mizeria, grasimea si reda stralucirea de alta data gresiei si faiantei.

De mare efect este si o solutie formata din sare grunjoasa si zeama de lamaie. Cu pasta obtinuta si cu ajutorul unei periute de dinti veti freca bine rosturile, lasati sa actioneze 10 minute si stergeti apoi totul cu ajutorul unei carpe uscate, aspra.

Sucul de lamaie, ca tot am amintit de el, este foarte util in bucatarie. Cu sucul de lamaie pulverizat pe gresie si faianta, asteptati sa-si faca efectul 10 minute, stergeti bine si vedeti rezultatul. Sigur nu veti fi dezamagit.

Desi poate vi se pare ciudat, si pulverizarea de Coca Cola da rezultate. Exact cum auziti! Lasati Cola sa actioneze pe gresie si faianta 10 minute, stergeti energic si  veti vedea cum mizeria va fi indepartata. Daca mai raman urme, folositi si apa fierbinte la final si mai stergeti o data suprafata.

Foarte util, de fapt poate cel mai util, este inalbitorul. Chiar daca acum nu mai vorbim de un produs natural, acesta este agresiv, trebuie sa folositi manusi, dar are efect si da rezultatele scontate. Intr-o jumatate de litru de apa se adauga 3 linguri de inalbitor si cu ajutorul unei perii sau a unui burete va fi frecata gresia si faianta.

Foarte important e si cu ce stergeti gresia si faianta. Daca am vorbit despre solutii, nu trebuie neglijate nici buretele nici laveta, spre exemplu. Mult mai indicate sunt acestea decat o simpla carpa, care, desi are suprafata moale, nu sterge zonele atat de eficient. Nu folositi in schimb lavete sau bureti asprii care, prin frecare repetata, nu fac decat sa zgarie gresia si faianta. Lasand solutiile amintite sa-si faca efectul pentru maxim 10 minute, nu mai trebuie decat sa stergeti suprafata usor, sa spalati si, eventual, sa clatiti.

E bine de stiut ca, inainte de a va apuca de munca, sa aspirati bine praful, pentru a nu risca sa lasati murdarie in urma. Curatarea gresiei si a faiantei se va face mai usor si mai bine daca, inainte, ati aspirat praful. In tot acest proces, e bine sa va protejati mainile si ochii. Chiar daca folosim solutii naturale, si acestea sunt puternice, gen otetul. Deci, spor la munca!