Fără prea multe bătăi de cap! Tort cu gust de înghețată, preparat în doar 30 minute!

Un desert neobișnuit de fin și gustos, care se prepară ușor și rapid. Aveți nevoie doar de 30 minute și un efort minim. În schimb, rezultatul îi va bucura pe toți. Blaturile delicate și moi, gătite cu lapte condensat, capătă un gust asemănător cu înghețata de frișcă, când sunt combinate cu crema de lapte. Este imposibil să reziști înaintea acestui tort!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-300 g de lapte condensat;

-3 ouă (greutatea lor generală, cu coajă, este 195 g);

-un praf de sare;

-180 g de făină;

-10 g de praf de copt.

Pentru cremă:

-500 ml de smântână pentru frișcă 33%;

-80 g de lapte condensat;

-10 g de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu un praf de sare pe parcursul a 3-4 minute, până se vor transforma într-o spumă pufoasă, voluminoasă și albicioasă.

2.Mixând continuu, încorporați treptat laptele condensat în spuma de ouă (turnați-l în jet subțire).

3.Procedând similar, adăugați treptat făina cernută împreună cu praful de copt.

4.Tapetați tava cu o bucată de hârtie de copt sau o foaie de silicon, ungându-o cu unt (noi am folosit o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 30 x 40 cm). Transferați jumătate de aluat (330-340 g) pe ea, răspândindu-l într-un strat subțire și uniform.

5.Coaceți blatul timp de 6-7 minute, până va fi gata, în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Apoi uniformizați-i marginile cu ajutorul unui cuțit și separați-l cu grijă de hârtia de copt/foaia de silicon. Lăsați-l să se răcească complet.

6.Procedați similar cu cealaltă jumătate de aluat.

7.Pregătiți crema: bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) cu zahărul vanilat până la apariția vârfurilor moi.

8.Amestecând continuu cu mixerul pornit la viteză medie, încorporați treptat laptele condensat în frișca bătută (turnați-l în jet subțire).

9.Asamblați tortul: după ce blaturile se vor răci, divizați-l pe fiecare în 4 părți egale.

10.Suprapuneți mini-blaturile, ungându-le cu câte 1-2 linguri de cremă. Pentru ca tortul să fie stabil, adăugați o lingură de cremă pe platou, sub blatul inferior.

11.Ungeți suprafața și marginile tortului cu crema rămasă.

12.Dați-l la frigider pentru 2 ore, ca să se pătrundă.

13.Decorați-l după propriul dumneavoastră gust. Porționați-l și serviți-l.

Dacă doriți, puteți să divizați blaturile coapte în câte 2 sau 3 părți. Astfel veți obține un tort mai scund, dar cu suprafața mai mare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!