Italienii creeaza carnati folosind bacterii ce se gasesc in mod natural in carne

Oameni de stiinta din Italia au creat o reteta pentru carnati deliciosi – si ingredientul secret sunt microbii gasiti in carne, potrivit unui nou studiu.

Multe tipuri de carne sunt facute cu ajutorul fermentatiei bacteriene, proces in care microbii convertesc zaharurile din alimente in alti compusi, cum ar fi acizii, gazele si alcoolii, dand carnii aroma sa unica.

In noul studiu, cercetatorii au descoperit ca utilizarea bacteriilor care se gasesc in mod natural in carnati – un proces cunoscut sub numele de fermentatie spontana – mai degraba decat adaugarea de bacterii disponibile in comert, pot imbunatati foarte mult gustul si mirosul carnatilor si a altor preparate din carne.

Carnatii fermentati sunt fabricati din amestecuri de carne macinata, sare, zahar, mirodenii si agenti de intarire.

In general, acest tip de carnati sunt fermentati utilizand fie bacterii care se gasesc in mod natural in carnea bruta, fie prin adaugarea de culturi “initiale” comerciale la carne in timpul procesului de fabricatie. Acidul lactic produs de fermentarea bacteriilor, impreuna cu uscarea corecta a carnii, o impiedica de la alterare.

De obicei, microbii “buni” care se gasesc in mod natural in carnea de mezeluri incep procesul de fermentatie spontana, a declarat Luca Cocolin, profesor de microbiologie alimentara, microbiologie agricola si tehnologie alimentara la Universitatea din Torino, Italia.

Cu toate acestea, “este greu sa controlezi fermentatia spontana, deoarece chiar daca imprejurarile pentru dezvoltare sunt corecte, bacteriile nu initiaza intotdeauna procesul.”

Sursa: livescience.com