Nu te-ai fi așteptat: Alimentul care te ajută să dormi, dacă îl consumi la cină

Nu mai este niciun secret că cina influenţează somnul. În funcţie de ora la care mănânci, ce alimente consumi şi cantitatea de hrană, poţi avea un somn odihnitor sau nu.

Însă ceea ce probabil nu ştiai este că există un aliment banal, care te ajută să dormi opt ore pe noapte: oul! Acesta funcţionează ca un sedativ.

Oul, sedativ natural

Nutriţionistul Sharon Natoli a explicat de ce ouăle pot fi numite sedative naturale, relatează clickpentrufemei.ro.

“Ouăle, consumate la cină, devin sedative naturale. Acestea ajută corpul să se pregătească pentru somn, graţiei producţiei de melatonină, care produce somnolenţă”, a declarat ea, potrivit Daily Mail.

“Totodată, ouăle sunt bogate în aminoacidul de tip triptofan, unul dintre cei opt aminoacizi esenţiali, care te ajută să dormi mai mult timp”, a adăugat ea.

Sharon a explicat că o dietă sănătoasă te va ajuta să dormi bine opt ore pe noapte.Când vine vorba despre cantitate, nutriţionistul recomandă două ouă pe zi.

Ouăle te ajută să ţii kilogramele sub control

Ouăle nu doar că te vor ajuta să ai un somn odihnitor, ci îţi vor menţine kilogramele sub control, vor încetini procesul de îmbătrânire şi combat stresul.

Studiile au arătat că un mic dejun bogat în proteine îmbunătăţesc sentimentul de satisfacţie, reduce senzaţia de foame şi te ajută să slăbeşti.