O variantă foarte rapidă de tort „Medovik”! Acest desert fin, aromat și cremos îi va cuceri pe toți cu gustul și textura sa!

Astăzi voi pregăti un tort foarte delicios pentru familia mea. Acesta nu are nevoie de întinderea blaturilor cu sucitorul și procesul de pregătire este mai rapid decât cel al rețetei tradiționale de tort „Medovik”. Iată care sunt pașii de urmat!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 g de făină;

– 4 ouă;

– 100 g de unt;

– 100 g de zahăr;

– 100 g de miere;

– 1,5 lingurițe
de bicarbonat de sodiu;

– 1 praf de sare;

Pentru cremă:

– 150 g de unt;

– 200 g de zahăr;

– 100 g de
albușuri de ouă;

– 500 g de lapte
condensat fiert;

– un pic de suc
de lime sau lămâie (după gust);

Pentru decor:

– ciocolată
topită.

MOD DE
PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați mierea într-o cratiță și puneți-o pe foc mediu. Când se va topi complet, adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați încontinuu, până când veți obține o compoziție spumoasă și de o culoare aurie.

blank

2. După aceasta, adăugați untul și amestecați compoziția încontinuu, până când acesta se va topi complet.

blank

3. Scoateți cratița de pe foc și adăugați imediat zahărul. Amestecați până se va topi complet (timp de aproximativ 2-3 minute). Pentru ca acest proces să dureze mai puțin, puteți folosi zahăr pudră. După aceasta, încorporați și sarea. Turnați compoziția într-un bol adânc și lăsați-o puțin să se răcească.

blank

4. Adăugați câte un ou în bol și amestecați rapid cu telul. Încorporați-le astfel pe toate.

blank

5. Urmează să cerneți făina direct în bol și să amestecați până când veți obține un aluat semilichid, dar cremos și strălucitor în același timp. Lăsați-l să se „odihnească” timp de 10 minute.

blank

6. Pentru a coace foile de tort, eu voi folosi o tavă întoarsă cu susul în jos și un covoraș de silicon. Dvs. puteți să le coaceți și pe tigaie, sau pe o bucată de hârtie de copt, pe care trebuie să desenați un cerc cu un capac, ca să obțineți foi de același diametru.

blank

7. Întindeți un strat subțire de aluat pe un cerc cu diametrul de 25 cm. Coaceți foile în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 3 minute.

blank
blank

8. Eu am obținut 10 foi frumoase de tort și una mai puțin uniformă, pe care o voi folosi pentru decor.

blank

9. Pregătiți crema: adăugați zahărul și albușurile de ouă într-o crăticioară. Așezați vasul într-o cratiță mai mare cu apă. Nivelul apei nu trebuie să atingă baza crăticioarei.

blank

10. Puneți cratițele pe foc mediu și amestecați albușurile și zahărul încontinuu cu telul, până când zahărul se va dizolva complet.

blank

Important! Temperatura compoziției nu trebuie să fie mai mare de 60°C. De îndată ce a atins acest indice, scoateți vasul de pe foc. Iar dacă nu aveți termometru, luați puțină cremă între degete și vedeți ce textură are. Dacă granulele de zahăr din ea nu se mai simt, înseamnă că este gata.

blank

11. Turnați crema în vasul unui robot de bucătărie și bateți-o la viteză mare, până va lua forma telului (10 minute). După 5 minute de batere, adăugați sucul de lămâie. În final, încorporați untul moale, adăugând puțin câte puțin. Trebuie să obțineți o cremă densă și foarte delicioasă, cu gust de înghețată.

blank

12. Acum, adăugați treptat laptele condensat fiert și mai bateți crema puțin.

blank

13. Asamblați tortul: suprapuneți foile pe platoul de servire, ungându-le cu cremă. În final, ungeți toată suprafața tortului cu cremă și presărați-l cu fărâmituri de blat (am fărâmițat foia neuniformă de tort).

blank
blank

14. Decorați tortul cu ciocolată topită și crema rămasă, folosind un poș te patiserie. Dați desertul la frigider și lăsați-l să se hidrateze peste noapte.

blank

15. Savurați bunătatea obținută de tort cu multă plăcere! Cu siguranță, nimeni nu va rămâne indiferent de el!

blank
blank

Vă dorim poftă
bună alături de cei dragi!

0 Comentarii

Citeşte şi: