Pateu de casă pentru iarnă, la borcan – Pateu cu slăninuță, carne de porc, ceapă, morcov, legume uscate și condimen

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Pateu de casă pentru iarnă, la borcan – Pateu cu slăninuță, carne de porc, ceapă, morcov, legume uscate și condimenteIngrediente necesare:

  • 2,5 kg slănină
  • 500 g carne de porc
  • 500 g ceapă
  • 500 g morcov
  • 80 g amestec de legume uscate
  • Sare și piper după gust

Din ingredientele de mai sus umplem 7 borcane de 700 ml

Mod de preparare:

Tăiem carnea și slănina în bucăți după care le trecem prin mașina de tocat carne. Tăiem morcovul în bucăți și îl trecem prin mașina de tocat carne dau prin răzătoarea mică. Tăiem și ceapa în bucăți și o trecem prin mașina de tocat carne.

Transferăm toate ingredientele pregătite într-un bol mare. Adăugăm și amestecul de legume uscate, sarea, piperul și amestecăm bine, frământând compoziția cu mâinile sau cu mixerul.

Pentru a verifica dacă mai trebuie sau nu să adăugăm sare sau piper în compoziție, luăm o lingură din ea și o prăjim pe tigaie. Gustăm și la nevoie completăm cu sare și/ sau piper.

Transferăm pateul în borcanele spălate și uscate și închidem ermetic borcanele cu capace sterilizate. Transferăm borcanele într-o cratiță înaltă și mare, la baza căreia am pus un prosop curat. Acoperim borcanele cu apă rece sau călduță.

Din momentul în care apa din cratiță începe să fiarbă, sterilizăm borcanele timp de 2 ore, sub capac și pe foc mic. după sterilizare, scoatem borcanele din apă și le întoarcem cu susul în jos. Le lăsăm așa timp de 3 ore după care le întoarcem și le lăsăm să răcească până ajung la temperatura camerei. Dăm la frigider pentru 2-3 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

0 Comentarii

Citeşte şi: