Prajitură cu gem – 5 minute pentru pregătiri plus timpul de coacere! Se topește în gură!

V-ați săturat de torte cremoase și doriți o prăjitură mai puțin sofisticată, atunci aceasta este rețeta pentru Dstră! Aluatul iese sfărâmicios, iar gemul îl puteți folosi după placul vostru!

INGREDIENTE:

-550 g de făină de grâu;

-200 g de zahăr pudră;

-130 g de unt moale;

-10 g de zahăr vanilat;

-10 g de praf de copt;

-2 ouă;

-gem de caise pentru umplutură.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un bol adăugați untul moale și zahărul pudră. Cu mixerul amestecați ingredientele la viteză mică. Măriți viteza și bateți până obțineți o consistență cremoasă.

2. Adăugați zahărul vanilat și ouăle (de mărime medie). Incorporați ingredientele cu mixerul la viteză medie.

3. Cu spatula strângeți amestecul de pe pereți și adăugați făina cernută și praful de copt. Strângeți aluatul într-o bilă. Nu frământați prea mult, doar până se strânge. Aluatul iese moale și nelipicios.

4. Impărțiți aluatul în 2 bucăți egale. Pe o bucată de hârite de copt presărați puțină făină și întindeți aluatul într-un blat subțire.

5. Înțepați cu furculița blatul, astfel în timpul coacerii aluatul să nu se va ridica.

6. Transferați hârtia de copt împreună cu blatul pe o tavă și dați la cuptor. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 12 minute. Scoateți blatul și cu un cuțit tăiați marginile uniform.

7. Ungeți blatul cu orice gem aveți la îndemână (în cazul nostru – gem de caise). Distribuiți gemul pe toată suprafața blatului.

8. Acoperiți cu al doilea blat și iarăși ungeți cu gem. Marginile rămase le mărunțiți astfel încât să obțineți firimituri. Presărați prăjitura cu firimituri.

9. Tăiați în bucăți pe diagonală pentru un aspect mai special.

Vă dorim pofă bună alături de cei dragi!

0 Comentarii

Citeşte şi: