Răsadurile slabe vor prinde la puteri văzând cu ochii! Totul se va datora acestei soluții pregătite în condiții casnice!

În acest articol veți descoperi o rețetă simplă și eficientă pentru a hrăni răsadurile de roșii, castraveți, varză și alte legume. Folosind acest fertilizant organic, plantele tinere se vor dezvolta rapid și vor fi mai sănătoase, iar semințele vor fi protejate.

Îngrășământul accelerează creșterea și dezvoltarea plantelor, ajutând la formarea unei tulpini groase, a unor frunze luxuriante și a unui sistem radicular puternic. Soluția pe care o vom prepara hrănește solul cu minerale utile, aminoacizi, vitamine și bacterii folositoare.

Pentru a pregăti acest îngrășământ, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

– pâine – de orice fel, uscată sau mucegăită, puteți folosi și biscuiți;

– 1 litru de apă;

– 1 linguriță de zahăr;

– 3 linguri de lapte.

Mod de preparare:

  1. Puneți pâinea într-un borcan de 1,5 litri, umplând doar o jumătate din el. Turnați apa și o linguriță de zahăr deasupra. Închideți borcanul cu un capac și puneți-l într-un loc cald. Lăsați soluția să se infuzeze timp de două zile, apoi filtrați concentratul și diluați-l în proporție de 1:3. Adăugați trei linguri de lapte, care îmbunătățesc proprietățile hrănitoare ale fertilizantului.
  2. Soluția este gata de utilizare. O puteți folosi pentru a uda plantele la rădăcină sau pentru a le pulveriza pe frunze. Repetați administrarea acestui fertilizant de 2-3 ori, cu un interval de 10 zile, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Acest îngrășământ organic este o alternativă excelentă pentru îngrășămintele chimice, fiind o modalitate simplă și ieftină de a hrăni plantele în mod natural. Cu această rețetă, răsadurile slabe vor prinde la putere văzând cu ochii, iar plantele vor fi sănătoase și roditoare!

Spor la grădinărit!

0 Comentarii

Citeşte şi: