Rețeta grozavă de carne în suc propriu – unu, doi și e gata! Această conservă trebuie să fie în fiecare casă!

Pregătim conserve de legume, dar în casă trebuie să avem și gustări de carne. Deci, astăzi vom pregăti carne în suc propriu la borcan pentru iarnă fără autoclavă. Cea mai simplă și ușoară rețetă.

INGREDIENTE:

-pentru 1 kg de carne – 1 linguriță cu vârf de sare;

-pentru un borcan de 0,5l – 5 boabe de piper negru și 1 foaie de dafin.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați carnea (vită, porc, iepure etc.) bucăți mari.

2. Adăugați sare, în funcție de cantitate, și amestecați foarte bine.

3. La baza borcanelor, adăugați piper negru și foi de dafin, apoi așezați compact carnea. Ultima bucată trebuie să fie cu mai multă grăsime și cu grăsimea în sus. Păstrați 1-2 cm liberi până la marginile borcanelor.

4. Închideți borcanele ermetic cu capace cu filet, le așezați în cratița cu prosop la bază, turnați apă, astfel încât nivelul să acopere borcanele cu 2-3 cm, și fierbeți borcanele timp de 5 ore, după ce apa dă în clocot. Fierberea trebuie să fie minimă.

Sfat. Pentru această rețetă se potrivesc doar borcanele, care se înfiletează. Un moment important, în timpul fierberii, capacele se vor umfla și chiar ar putea ieși puțin din apă. Acest lucru este normal și se întâmplă din cauza presiunii. Pe măsură ce borcanele se vor răci, capacele se vor trage și apa nu va intra înăuntru.

5. Lăsați borcanele în apă să se răcească până la temperatura camerei, apoi le scoateți și le transferați în frigider.

Carnea iese bucăți, supa este transparentă, iar grăsimea acoperă carnea. Păstrați conserva la frigider sau în beci. Nu e nevoie de mult efort, doar tăiați carnea și puneți-o în borcane, în schimb ce rezultat delicios obțineți! Bucățile rămân întregi, dar carnea este foarte fragedă. Rețeta este comodă și practică, în special când aveți puțin timp la dispoziție: fierbeți paste sau cartofi și aveți deja pe masă o cină sau un prânz complex.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!