Scapă de durere din orice parte a corpului – Iată cum

Durere de umăr

Ridică umerii cât mai aproape de urechi și ține-ți respirația timp de 2-3 secunde. Expiră și coboară umerii. Repetă de 10 ori.

Durere de gât

Stai drept pe un scaun și îndoaie capul spre o parte, în așa fel încât urechea să atingă umărul. Menține această poziție timp de 30 de secunde după care mută-ți capul lent la poziția inițială. Repetă și pe cealaltă parte.

Durere în partea superioară a spatelui

Încrucișează-ți brațele și prinde-ți umerii. Păstrează-ți mâinile pe umeri, inspiră adânc și ține-ți respirația timp de 30 de secunde după care expiră încet.

Durere în partea inferioară a spatelui

Stai drept pe un scaun și ridică un genunchi la nivelul pieptului. Apropie corpul și păstrează poziția pentru 30 de secunde. Coboară treptat piciorul și repetă cu celălalt picior.

Dureri în articulațiile mâinii

Strânge în pumn mâinile și poziționează-le în față. Fă mișcări circulare în toate direcțiile de 10 ori.

Durere de șold

Stai drept la marginea unui scaun cu spătar. Rotește ușor trunchiul spre stânga sau dreapta și întinde piciorul opus în spate. Când rotești spre dreapta, întinde piciorul stâng. Păstrează celălalt picior în unghi drept și adu-ți trunchiul în poziția normală, în scopul de a pune accent pe șold. Menține această poziție 30 de secunde după care revino ușor în poziția inițială și repetă și cu celălalt picior.

Durere în mușchii fesieri

Stai drept pe un scaun și ține piciorul stâng în unghi drept. Îndoaie piciorul drept peste cel stâng și apleacă-ți ușor trunchiul până simți o tensiune în mușchii fesieri. Menține poziția 30 de secunde după care schimbă și repetă cu celălalt picior.

Durere de genunchi

Stai drept pe un scaun și ridică-te dintr-o singură mișcare. Așază-te lent. Repetă de 10 ori.

Durere în laba piciorului

Poziționează un picior împotriva celuilalt și plasează-l în spatele călcâiului. Strânge-ți degetele și menține poziția 30 de secunde, după care îndreaptă degetele lent și repetă și cu celălalt picior.

0 Comentarii

Citeşte şi: