Secretul care face carnea de vită sau de porc să se topească în gură

Secretul care face carnea de vită sau de porc să se topească în gură – vezi trucul simplu – Pentru a face o friptură de vită sau de porc fragedă și suculentă, nu avem nevoie nici de noroc, nici de talent și experiență în bucătărie. Avem nevoie de răbdare, atât.

Modul în care preparăm carnea contează cel mai mult, fie că este vorba de vită, fie că este vorba de porc.

Secretul celei mai fragede fripturi de porc sau de vită nu are legătură cu ingredientele folosite și nici cu ustensilele pe care le folosiți. Un mic detaliu ne ajută să gătim carnea astfel încât să se topească în gură, să obținem o textură și un gust desăvârșit.

Congelarea cărnii cauzează expandarea și crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea frăgezimii cărnii, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Kansas City, Statele Unite.

Autorii studiului, printre care și cercetătorul John Unruh, susțin că secretul din spatele unei fripturi fragede este înghețarea prealabilă a cărnii și ulterior dezghețarea acesteia, chiar înainte de a începe să o preparăm.

Potrivit experților, înainte de a prepara friptura, trebuie să pregătim carnea. Nu este recomandat să puneți carnea din pachet direct în tigaie – cel mai bine este să așezați bucata de carne pe o farfurie și să o lăsați acolo preț de un sfert de oră. Astfel, proteina rece se va obișnui cu temperatura camerei. Riscul de a înnegri friptura la exterior, de a o usca sau de a o arde, înainte ca interiorul să fie bine făcut, scade considerabil. După cele 15 minute, uscați bucata de carne cu ajutorul prosoapelor de bucătărie.

Dacă cunoașteți și alte trucuri pentru ca friptura din carne de vită sau de porc să se topească în gură, vă invităm să lăsați un comentariu. Veți ajuta multe gospodine…

قالب وردپرس

0 Comentarii

Citeşte şi: