Suculent și crocant..mere coapte cu fulgi de ovăz..!

Timp de preparare: 1 oră

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  9 porții, 244 kcal/porție

Dacă căutați rețeta unui desert pentru un grup de oameni mai mare,insistent vă recomand să încercați merele coapte cu fulgi de ovăz.Pregătirea vă ia doar 10 ,un timp record pentru gospodine.Fiind o variantă bugetară,e posibil să aveți deja toate ingredientele în bucătarie.La dorință puteți înlocui fulgii de ovăz cu nuci sau bucățele mici de fructe uscate.

Ingrediente

  • 9 mere
  • 100 g de unt
  • 1/2 de zahăr brun
  • 1 pahar fulgi de ovăz
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • suc de lămâie

Vom avea nevoie de mere cu un gust ușor dulciu.Cu cât mai suculente-cu atât mai bine.Spălați-le,ștergeți-le cu un șervețel de hârtie și tăiațele partea de sus.Trebuie să obțineți o ceșcuță ca în imagine.Miezul și semințele pot fi înlăturate cu o linguriță.Stropiți merele cu suc de lămâie,pentru a nu-și pierde culoarea.

Vom unge cu unt o formă din sticlă pentru copt,iar deasupra vom presura un pic de zahăr brun,care mai târziu,la coacere,se va transforma în caramelă.Umpleți cu fulgi de ovăz merele pregătite și plasați-le în tavă.Ar fi bine să fie amplasate uniform,pentru a nu permite umpluturii să se reverse.

Într-un vas presurați fulgii de ovăz,la care puteți adăuga scorțișoară,bucăți mici de fructe uscate sau/și nuci.Adăugați unt și amestecați întreaga compoziție,cu mâinele pentru a obține un amestec fârâmicios.

Adăugați compoziția obținută în mere și lăsați-le sp se coacă în rola încinsă la 180 de grade pentru  cca 30 de minute.Serviți-le fierbinți împreună cu glazura de caramelă sau o bilă de înghețată.