Top nouă cele mai dezgustătoare preparate tradiționale din întreaga lume!

Multe țări sunt mândre de bucătăria lor națională. Și nu contează cu ce pot surprinde oaspeții: pot fi atât cele mai rafinate, cât și cele mai dezgustătoare preparate din lume.

Melci de Bourgogne, Franța

Franța se consideră a fi o țară elegantă, unde servesc doar mâncăruri gustoase și delicatese. Cu toate acestea, de multe ori în restaurantele mici puteți găsi un astfel de preparat neobișnuit ca melcii. Mâncarea poate părea neplăcută pentru noi, dar în Franța și Spania, aceasta se servește destul de des.

Ochi de ton, Japonia

Călătorind prin Japonia, veți dori probabil să gustați cele mai proaspete fructe de mare, pentru care această țară este renumită. Și, bineînțeles, celebrele sushi. Dar cu aceste mâncăruri nu mai uimești pe nimeni. Ce ziceți să gustați … ochi de ton? Cum să mănâncă mâncarea, care te privește? Cu lingura? Bețișoare tradiționale? În următoarea călătorie în Japonia, nu uitați că acolo găsiți acest fel de mâncare neobișnuit.

Ou centenar, China

Acest fel de mâncare specific și-a câștigat faima datorită numeroaselor emisiuni televizate. De fapt, acesta este un ou ținut timp de câteva luni într-un amestec de argilă, cenușă, sare, var nestins și coajă de orez. Deci nu are 100 de ani, deși, ținând cont de aspect, poate părea astfel. Dacă decideți să-l gustați, mai bine să o faceți cu ochii închiși …

Escamoles, Mexic

Acest preparat pare a fi orez simplu cu legume. Cu toate acestea, prima impresie este înșelătoare: de fapt, este vorba de ouăle de furnici negre mari. Se spune că mâncarea exotică seamănă la gust cu unt cu o aromă fină de nuci. Însă dorința de a o gusta nu apare.

Haggis, Scoția

Nu uitați să gustați acest fel de mâncare atunci când veți fi în Scoția. Dar nu întrebați ce este. Pentru că atunci, când vi se va spune, că haggis este o budincă de măruntaie de bovină tocate cu ceapă, kama (făină din semințe prăjite de secară, precum și fulgi de ovăz din mazăre, ovăz și orz), slănină, condimente și sare, atunci apetitul vă poate dispărea pentru mult timp. În plus, toate acestea sunt fierte în stomac de miel!

Pastă Marmite, Marea Britanie, Noua Zeelandă și Australia

După cum se spune despre micul dejun britanic – iubiți-l sau urâți-l. O completare populară a micului dejun englezesc este pasta Marmite – o pastă sărată de culoare maro făcută din extract de drojdie (de fapt, deșeuri din producția de bere). Se spune că pasta este foarte utilă pentru digestie …

Cașcaval casu marzu, Italia

Acest cașcaval din lapte de oaie specific regiunii Sardinia conține…larve vii de insecte, introduse în mod deliberat pentru a-i oferi cașcavalului gustul rafinat. Experții afirmă că casu marzu are un gust  pur și simplu divin! Ați risca să gustați măcar o bucățică mică?

Șarpe veninos prăjit, SUA

Acest fel de mâncare este foarte iubit în sud-vestul Statelor Unite. Persoanele cunoscătoare recomandă carnea să fie mai întâi fiartă, apoi trecută prin ou și amestec de făină și pesmet. După aceasta, se prăjește. Și nu uitați să adăugați sare!

Hakarl, Islanda

Pregătind carne de rechin, nu prea veți putea uimi pe cineva. Însă această delicatesă din Islanda este capabilă de multe. Doar aroma, care poate concura cu orice produs expirat, cât face! De fapt, Hakarl este carne zvântată de rechin descompus, care, pentru preparare, este îngropată în pământ. Doriți o bucățică?

Care din aceste preparate ați dori să-l gustați primul?