Această halva este de o sută de ori mai gustoasă decât cea din comerț! În plus, nu conține făină și ulei! Nu mai cumpărați, gătiți-o în casă!

Halvaua de casă se pregătește foarte simplu și nu aveți nevoie nici de făină, nici de ulei. Este suficientă grăsime în semințele de floarea soarelui, iar structura necesară o oferă compoziția albicioasă de caramel. Halvaua după această rețetă are un gust foarte asemănător cu cea din magazin, însă are o consistență mult mai fină, nu se simt fire tari de zahăr și se pare că se topește în gură. Rezultatul merită tot efortul – halvaua iese deosebit de gustoasă. Încercați neapărat!

INGREDIENTE (PENTRU 600 GR):

-400 gr de miez de semințe de floarea-soarelui (aproximativ 16 linguri);

-200 gr de zahăr (1 pahar de 200 ml);

-55 gr de apă (3½ linguri);

-20 gr de albuș (1 albuș);

-1 praf de sare;

-2 gr de zahăr pudră sau zahăr (1/3 linguriță).

MOD DE PREPARARE:

1.Uscați și prăjiți puțin semințele pe tigaia uscată cu fund gros, timp de aproximativ 10 minute la foc mediu. Lăsați-le să se răcorească.

Sfat. Dacă aveți semințe decojite și prăjite, atunci e nevoie doar să le uscați. Nu prăjiți semințele prea tare, de altfel ați putea strica culoarea și gustul produsului final.

2. Mărunțiți semințele, cât să obțineți o pastă.

Sfat. O etapă importantă în modul de preparare este mărunțirea semințelor până obțineți o pastă, deci aveți nevoie de un tocător bun. Noi am folosit unul de 600W, am împărțit semințele în 2 părți și le-am mărunțit în 2 etape. După prima, am lăsat aparatul să se răcorească. Pentru mărunțirea unei porții am avut nevoie de aproximativ 7 minute.

3. Tapetați forma (15*15 cm) cu hârtie de copt, care nu trebuie unsă.

4. Într-un vas uscat, separați 1 albuș (rece), adăugați 1 praf de sare, începeți să amestecați cu mixerul, până devine pufos, adăugați zahăr pudră și continuați să bateți albușul, până obțineți spumă fermă.

5. Transferați zahărul într-o crăticioară, adăugați apă, puneți vasul la foc mediu și așteptați până granulele de zahăr se vor topi. Siropul va ajunge până la punctul de fierbere și e nevoie să-l fierbeți timp de aproximativ 3 minute.

Sfat. Iată cum puteți verifica dacă siropul este gata: adăugați o picătură pe o farfurie cu apă – picătura nu trebuie să curgă, ea trebuie să se întindă ușor și să nu se rupă.

6. Turnați rapid siropul clocotit în fir subțire în spuma de albușuri, continuând să mixați. Compoziția devine lucioasă.

Sfat. Amestecați bine, dar nu foarte mult timp, pentru că compoziția se întărește pe măsură ce se răcește.

7. Adăugați pasta de semințe și amestecați cu spatula, până culoarea albă începe să dispară.

8. Transferați halvaua în formă, o acoperiți la contact cu folie de plastic și o dați la frigider, cât să se stabilizeze.

Halvaua e gata – moale, sfărâmicioasă și atât de gustoasă! Are o textură foarte fină. Încercați rețeta, după ce o veți gusta, nu veți mai cumpăra halva din comerț.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

0 Comentarii

Citeşte şi: