Doctor: Beți SUC de SFECLĂ ROȘIE în fiecare zi – Probleme de sănătate tratate cu sfecla roșie

Sfecla roșie – o mare capacitate de curățare a sângelui

Sfecla roșie face parte din aceeași familie cu loboda si spanacul. Frunzele de sfeclă au un gust amar și sunt bogate în clorofilă. Deși sunt amare, frunzele au o valoare nutritivă mai mare decât rădăcina de sfecla. Atât frunzele cât și rădăcina refac sângele. Betacyaninul este compusul fitochimic din sfeclă care îi conferă acesteia culoare intensă ce reduce semnificativ nivelurile de homocisteină.

Beneficiile nutriționale ale sfeclei roșii

Sfecla are un conținut bogat de vitaminele A, B1, B2, B6 și C. Frunzele de sfeclă sunt mai bogate în fier decât spanacul. Ele sunt, de asemenea, o excelentă sursă de calciu, magneziu, cupru, fosfor, sodiu și fier. Rădăcina de sfeclă este o sursă remarcabilă de colină, acid folic, iod, mangan, sodiu organic, potasiu, fibre și carbohidrați sub formă de zaharuri digestibile naturale. Conținutul de fier, deși nu este mare, este de cea mai bună calitate pentru refacerea sângelui. De aceea sfecla este extrem de eficientă în tratarea multor boli cauzate de mediul toxic.

Probleme de sănătate tratate cu sfeclă roșie

Acidoza: alcalinitatea sfeclei este esențială și eficientă în combaterea acidozei.

Citeşte şi:  Intepatura de albina sau viespe - remedii naturiste si sfaturi utile

Anemia: Sfecla roșie conține fier, magneziu şi vitamina B6, putând combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roșii. Se recomandă o cură timp de o lună de zile, câte 150 grame de sfeclă roșie crudă, o dată la două-trei zile.

Ateroscleroza, ischemie cardiacă: Rădăcina de sfeclă conține substanțe care împiedică oxidarea colesterolului, prevenind procesul de îngroșare a vaselor de sânge. Cura are o durată de una până la două luni, perioadă în care se consumă câte 150 grame, alternativ, ca suc şi ca salată, sfecla putând fi fiartă sau crudă

Hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială poate fi şi ea tratată cu ajutorul sfeclei, și în cazul acesteia obţinându-se rezultate spectaculoase. O jumătate de pahar de sfeclă roșie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa inițială.

Citeşte şi:  'Punctul celor 100 de boli'. Zona din corp pe care japonezii o masează zilnic pentru a avea o viață lungă

Cancerul

Sucul de sfeclă roșie și salata preparată din acest aliment sunt cele mai bune pentru tratarea și prevenirea tumorilor canceroase. Sfecla roșie conține enzime și substanțe cu proprietăți antitumorale. Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia, cancerul pulmonar, cancerul de colon, cel rectal și cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanțe antioxidante. Rădăcina de sfeclă roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân, precum şi în cancerul testicular.

Leucemia

Pentru tratarea acestei boli grave, leucemia, se recomandă o cură de sfeclă roșie, cură ce presupune consumul a 450 ml de suc de sfeclă, țelină şi morcov, zilnic, pe o perioadă de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză, după care poate fi reluată. Terapia cu sfeclă roșie este puternică și nu este contraindicată în cazul în care pacientul urmează un tratament medicamentos sau naturist.

Constipație

Rădăcina de sfeclă roșie conține polizaharide și fibre care ajută la combaterea constipației. Se poate consuma sfeclă roșie crudă sau fiartă amestecată cu hrean şi miere ajungând la un consum zilnic de până la 150 de grame.

Citeşte şi:  Boala ficatului gras: 6 semne de avertizare si ce trebuie sa faci

Tulburările oculare

Consumul de sfeclă roșie previne apariția tulburărilor oculare datorită conținutului de luteină și zexantină.

Mătreața: Se amestecă un pic de oțet într-o ceașcă mică cu suc de sfeclă. Masați scalpul cu vârful degetelor și lăsați să acționeze aproximativ o oră, apoi se clătește. Faceți acest lucru zilnic până când mătreața dispare. Atenție: va avea un miros neplăcut în timpul aplicării!

Detoxifiere:

Acest suc minunat are efect de detoxifiere a ficatului ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate. Ulcer gastric: Se amestecă miere cu sucul de sfeclă și se bea de două sau de trei ori pe săptămână, pe stomacul gol (mai frecvent în cazul în care corpul tău este obișnuit cu sucul de sfecla). Aceasta ajută la accelerarea procesului de vindecare.

0 Comentarii

Citeşte şi: