Iată cum putem transforma Moarea de varză într-o băutură de leac

Nu doar varza murată are efecte vindecătoare şi complexe, ci şi zeama rezultată prin scurgerea verzei murate – moarea de varză. Acest extract 100% natural din varză este îmbogăţit cu fermenţi şi enzime. Zeama terapeutică este bogată în vitamina C, 90% din această vitamina păstrându-se intactă după murare.

În moarea de varză mai găsim vitaminele  A, B1, B2, B3, B6 şi B9 (acidul folic) şi E, magneziu, potasiu, fier, iod, acid lactic.

Cu un astfel de medicament natural puternic putem trata şi preveni o întreagă serie de afecţiuni sau boli. Se administrează la nevoie sau în cure, după cum urmează:

Digestie

Împotriva constipaţiei, se dizolvă 2 linguriţe de sare grunjoasă în 250 ml. de moare şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol. La nevoie, procedeul se repetă şi a doua zi, tot dimineaţa.

Apetit excesiv

Apetitul excesiv se reglează dacă înainte de fiecare masă se beau câte 2 pahare de moare (nu mai puţin).

Diabet

Se bea câte 1/3 pahar de moare, diluată cu apă, în proporţie de 1:1, de 3-4 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, timp de 21 de zile. După o pauză de 7 zile, cura se repetă, până la ameliorare.

Hipotensiune

Dimineaţa, la prânz şi seara se bea câte 1 pahar de moare de varză, mai ales în timpul sezonului rece.

Afecţiuni hepatice

Se prepară un amestec  din părţi egale de suc de roşii proaspăt stors şi moare de varză.  Se beau câte 100 ml, de 3 ori pe zi, între mese, timp de 6-8 luni.

Ficat mărit

Se bea jumătate de litru de moare de varză, dimineaţa, pe stomacul gol, şi 1 litru de ceai de sunătoare pe parcursul zilei.

Răguşeală, dureri uscate în piept

Se amestecă părţi egale de moare şi apă plată, iar lichidul rezultat se bea cald, de 2-3 ori pe zi.

Sensibilitate la frig

Pentru stimularea circulaţiei sângelui şi, implicit, încălzirea corpului, inclusiv a extremităţilor (mâini, picioare), se consumă zilnic 1-2 pahare de moare de varză.

Hemoroizi

Se beau câte 100 ml. de moare încălzită, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Când hemoroizii se asociază cu hemoragie, se bea câte 1 pahar de moare, de 2-3 ori pe zi, şi se mănâncă zilnic salată de varză proaspătă sau murată.

Gastrită

Se bea moare încălzită, înainte de mesele principale, zilnic. Se începe cu 100 ml,  după care doza creşte treptat, până la 2 pahare pe zi.

Avitaminoză, astenie

Se amestecă câte 1 pahar de moare şi suc de roşii, se adaugă 150 ml. de apă plată, 1 lingură de miere de albine şi 1 lingură de suc de lămâie. Se bea câte 1 pahar, de 1-2 ori pe zi, între mese, până la ameliorare.

Hernie ombilicală

Se ia o bucăţică de tifon împăturit, se îmbibă cu moare, apoi se pune pe locul afectat. Deasupra se aşează o felie de cartof crud, se apasă puţin şi se pansează. Compresele se lasă să acţioneze câte 3 ore, zilnic, iar tratamentul durează 1,5-3 luni.