Prăjitura inteligentă pentru gospodine pricepute – Chiar este irezistibilă…

Un nume bun, pentru o prăjitură interesantă. Această prăjitură este cunoscută de gospodine, pentru faptul că într-un singur aluat se formează 3 straturi de prăjitură. Nu îți vine să crezi? Mai am să îți spun ceva. Cel din mijloc are chiar o consistență cremoasă!

O prăjitură numai bună de gătit în casă, pe care să o împărțiți cu toții la masă!

Ai nevoie de:

  • 4 ouă la temperatura camerei
  • esenţă de vanilie
  • 150 g zahăr
  • 125 g unt moale
  • 115 g făină
  • 500 ml lapte călduţ

Preparare și asamblare

În primul rând trebuie să încălzești cuptorul la 160 de grade, apoi ia o tavă și unge-o cu unt. Îți recomand o tavă cu dimensiunile de 20/20, bineînțeles pătrată.

Separă apoi albușurile de gălbenușuri și bate bine albușurile, până când obții consistența unei bezele. Poți opta pentru un tel sau un mixer.

Ia gălbenușurile și zahărul și freacă-le bine, până când vei obține o cremă. Continuă să amesteci apoi adaugă untul și esența. Amestecă alte 2-3 minute, după care încorporează făina.

Acum poți adăuga și laptele treptat iar după ce se omogenizează adaugă albușurile. Acestea din urmă trebuie adăugate cu grijă, îți recomand o spatulă din silicon.

Toarnă aluatul obținut în tavă, pune la cuptor și lasă la copt aproximativ o oră sau încearcă blatul cu o scobitoare, pentru a vedea cu exactitate când este gata.

Poți orna prăjitura cu fructe, vanilie, scorțișoară sau zahăr pudră. Este pur și simplu irezistibilă!